Skarsmölla
Where the river meanders along the ravine
Posted
 Jun/2021

Skarsmölla

Skarsmölla

Skarsmölla

Skarsmölla

Skarsmölla

Skarsmölla

 

SkarsmöllaSkarsmölla Skarsmölla is originally the site of the Skarsmölla watermill, where the river meanders along a steep ravine. The mill house has long since been moved and built in a new place in the village nearby. Remaining on the site were the mill wheel and an old summer cottage built on the remains of the mill house foundation. An inspection showed that the summer house could not be preserved, instead a new house was built on the site of the old mill.

The new Skarsmölla received the same location and building volume as the old mill house to fit in with a local tradition, both in terms of building type and location in the landscape. The mill wheel and the old stones from the ground became steps into the house from all sides. The house is small but the large windows let the surrounding brook ravine and the large meadow also be the experience of the inside of the house.

Location:    Southern Sweden
Year:          2016-2019

Posted
 Sep/2021

Stendörren

Stendörren viewing platform is now open for public!

Urban crops!
Posted
 Aug/2021

Mornington

The Mornington Hotel has been turned into a ”Microfarm” this season. We planted different crops in the Entrance area by the lobby, three small ”fields of crop”, the biggest circle planted with Barley. Who knows, it might be used for brewing beer in the Lobbybar!

Revive the Terrace!
Posted
 Jun/2021

Sergelterrassen

New design of the roof terrace for Hötorgsskraporna

First phase under construction!

Posted
 Jun/2021

 Kvarnhuset

The courtyard as a hotel lobby!
Posted
 Jun/2021

15/20

Courtyard for the residential project 15/20.

A Social Pergola
Posted
 Jun/2021

Bjäreterrassen

Courtyard in Torekov

HG7
Living garden!
Posted
 Jun/2021

HG7

PAJU created a courtyard in Hammarby Sjöstad 
Scandinavian Landscape Garden
Posted
 Jun/2021

Villa Palmgren

Landscape garden for private house in Stockholm in collaboration with John Pawson. 

Biotopic Ventilation Tower
Posted
 Jun/2021

La Défense

Biotopic Ventilation Tower 

Competition proposals for La Défense, Paris, in collaboration with Tezuka Architects and Ciél Rouge Création.

High Level Nature
Posted
 Jun/2021

S44

A rooftop park in the center of Stockholm. 

Monochromes at work
Posted
 Jun/2021

White out

The dark was flipped to light. Everything was painted white. Then it started to grow.