Filosofi

PAJUFilosofi

På flera plan handlar arkitektur om själva livet. Vi ordnar naturen och dess byggklossar för att förhöja vår livskvalitet. Med erfarenhet av projekt från flera delar av världen kan vi bidra med nya och annorlunda perspektiv som inte bara gör projektet hållbart, effektivt och mer intressant. Utan höjer upplevelsen för alla inblandade, från projektstart tills det är en dynamisk del av människors liv. Skillnaden i att göra något bra, och riktigt bra kan inte värderas med konventionella mått.

Det är först när vi är klara och har lagt ner spadarna som det fantastiska börjar. Det måste vi alla ha respekt och känna ödmjukhet inför. 

Våra värderingar

Klimatet

Mycket av världens mest fantastiska processer kan relateras till klimat. Om det förändras, förändras också förutsättningen för liv. Alla som ansvarar för att bygga något här i världen måste ta hänsyn till detta faktum. Det är vår uppgift att skapa miljöer med dynamik, miljöer i harmoni baserat på de yttre förutsättningarna. 

Livet

Allt vi gör är för livet. Redan innan projektet påbörjas måste frågan ställas om det ger liv eller tär på resurserna från det levande. Livet finns i många dimensioner samtidigt. Från det urbana snabba vardagslivet till hur en skog långsamt utvecklas från jordens förutsättningar. Allt hänger ihop. Vi kan bidra genom att se helheten. 

Platsen

Allt viktigt behöver plats och utrymme. Utrymme handlar också om att våga arbeta både i och utanför boxen, att tillåta sig vara kreativ och öppen för ny inspiration och kunskap. Vi måste också ge varandra plats. Ge oss själva plats, för tanke, och för eftertanke. Göra så lite som är nödvändigt. 

Kompositionen 

Det vi gör måste vara vackert, det måste skapa känslor och kunna förändras över tid. Kompositionen skapar ordning i kaos, den delar upp och gör saker intuitivt begripliga, utan att för den delen förlora sin förmåga att för evigt vara berörande. Vi vill skapa miljöer som inspirerar människor på precis samma sätt. På det intuitiva, föränderliga och eviga planet.